IN Wiza

Podstawowym dokumentem jaki trzeba mieć przy sobie jest paszport z ważną wizą.

Jeśli nie chcesz samodzielnie zmagać się z procedurami wymaganymi do wyrobienia wizy indyjskiej, skorzystaj z obsługi firmy pośredniczącej. Będzie można wypełnić dokumenty po polsku i zapłacić w złotówkach.

Współpracujemy w tym zakresie z firmą AINA Travel Sp. z o.o., która na koszty pośrednictwa udziela naszym klientom specjalnego rabatu w wyskości 15%
Przez AINA załatwisz zarówno e-wizę - ważną do 2 miesięcy (cała procedura drogą elektroniczną), jak i tradycyjną wizę z ambasady wklejaną do paszportu.

KOD do wpisania w koszyku zakupowym uprawniający do zniżki to STREFAWYPRAW15

Wniosek do wypełnienia przez Internet w AINA

Jeśli wolisz występować o wizę samodzielnie, to masz dwie drogi:

1. W Ambasadzie Indii w Warszawie. Wypełniony wniosek wizowy podpisany osobiście przez aplikującego, zdjęcie, potwierdzenie rezerwacji biletu lotniczego, paszport i dowód wpłaty przekazu pieniężnego należy złożyć w ambasadzie. Szczegółowe informacje są dostępne na stronie http://www.blsindiavisa-poland.com/

2. Przez Internet. Wniosek o e-wizę można złożyć samodzielnie korzystając z anglojęzycznej indyjskiej strony rządowej https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html


Przebywanie na terenie Indii bez ważnej wizy jest traktowane jako poważne wykroczenie, a cudzoziemcy na okres prowadzonego dochodzenia podlegają zatrzymaniu w areszcie.

W przypadku utraty paszportu i otrzymania nowego dokumentu podróży istnieje obowiązek uzyskania nowej wizy na dalszy pobyt i/lub wyjazd z Indii.

UWAGA, na teren lotnisk w Indiach można wejść legitymując się paszportem i ważnym biletem lub wydrukiem rezerwacji, na którym podany jest numer biletu, dlatego prosimy NIE WYRZUCAĆ wydruku rezerwacji na przelot do Polski.

W Polityce prywatności dowiedz się więcej o sposobie i zakresie przetwarzania Twoich danych osobowych oraz o celu używania cookies.

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.